nya expekt Blogg

BETTINGBLOGGEN: STORMÖTEN I ENGLAND, FRANKRIKE OCH ITALIEN

Ny månad och ny bettingblogg! Vi inväntar våren samtidigt som vi rekar helgens hetaste matcher.

Först ut är fredagkvällens drabbning mellan AS Monaco och PSG. Tabelltrean tar emot serieledarna och vi tror bland annat att hemmalaget hittar nätet fler gånger om och drar på sig flest kort. Vad tror du?

Därefter korsar vi Engelska kanalen och riktar blickarna mot helgens hetaste drabbning i Premier League, Manchesterderbyt. Kan det bli ytterligare en målrik historia där hemmalaget går som segrare? Mycket möjligt, det återstår att se.

Vi knyter ihop säcken med att resa tillbaka till Medelhavet. Napoli tar emot Juventus på Diego Armando Maradona Stadium. Vi misstänker en målsnål historia där bortalaget kommer undan med minst en poäng.

Läs mer och ta del av kupongerna i denna blogg, eller bygg dina egna i vår Bet Builder-funktion.

Välkomstbonus för alla spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

Fredag: AS Monaco - PSG | 21:00 | Ligue 1

Toppmöte i Ligue 1 där tabelltrean AS Monaco tar emot serieledarna PSG. Vi tror att Monaco nätar minst två gånger, drar på sig fler kort på PSG och att Mbappé är skottsugen.

Monaco över 1.5 mål

Monegaskerna (nåväl) snittar 1.91 mål per 90 minuter denna säsong. Vidare snittar man 6.00 skott på mål per 90 minuter och har fjärde högst xG per 90 min (1.69). På de senaste tre matcherna har man gjort minst över 1.5 mål i två av dessa. Mot PSG har man lyckats göra minst två mål på tre av de fyra senaste matcherna.

AS Monaco flest kort

Man skjuter inte bara mycket utan tacklas och drar på sig kort en hel del också! Laget snittar 2.7 kort per 90 minuter, vilket är flest i ligan. Man toppar dessutom ligan i antal “fouls” per 90 minuter, nämligen 14.87 stycken. Med anledning av detta tror vi AS Monaco drar på sig fler kort än PSG i matchen.

Mbappé över 1.5 skott på mål

Superstjärnan fortsätter att leverera i Ligue 1. Mbappé snittar 2.43 skott på mål per 90 minuter, högst i ligan. Genom det har han mäktat med 21 mål, vilket gör att han toppar skytteligan med marginal.

  • AS Monaco över 1.5 mål
  • AS Monaco flest kort
  • Mbappé över 1.5 skott på mål
  • = @ 6.50

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Söndag: Manchester City - Manchester United | 16:30 | Premier League

Helgens hetaste möte i Premier League! Slaget om Manchester. Blir det röd eller blå framgång? Så här lyder våra rekar på drabbningen:

Över 2.5 mål i matchen

De fem senaste derbyna har resulterat i över 2.5 mål totalt. För Citys del har 5 av de 10 senaste resulterat i minst 3 mål totalt, med en 6-2 vinst mot Luton senast. I Manchester Uniteds fall har 9 av de 10 senaste matcherna resulterat i över 2.5 mål.

City att vinna

City är i god form och är obesegrade i 11 raka ligamatcher. Lägg därtill att man vunnit fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen. Senast man förlorade mot United hemma på Etihad var den 7 mars 2021. Här blir det Man City vinst.

Båda lagen gör mål: Ja

Man Utd har gjort mål i 11 raka matcher, detsamma gäller för City i 18 matcher. I fyra av de fem senaste derbyna mellan lagen har båda lagen gjort mål. Undantaget var senast (3-0 till City).

Haaland över 1.5 skott på mål

Haaland hittade målformen rejält i cupmatchen senast mot Luton när han bombade in 5 mål. Han snittar 2.06 skott på mål per 90 minuter vilket är näst mest i ligan (min. 600 minuter spelade) . Stod även för ett hattrick den senaste gången lagen möttes på Etihad.

Foden gör mål

En annan som trivs bra mot Manchester City är den egna produkten Phil Foden. 23-åringen stod för 1 mål senast lagen möttes och hattrick senast lagen möttes på Etihad. Ligger tvåa i den interna skytteligan med 9 mål denna säsong. Stått för fyra mål på de fem senaste ligamatcherna.

  • Över 2.5 mål i matchen
  • Manchester City att vinna
  • Båda lagen gör mål: ja
  • Haaland över 1.5 skott på mål
  • Foden gör mål
  • = @ 6.75

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Söndag: Napoli - Juventus | 20:45 | Serie A

Stormöte i Serie A där serietvåan Juventus reser till Neapel för att ta sig an Napoli. En het drabbning där vi bland annat tror på underspelet. Hur slutar det under söndagskvällen?

Under 2.5 mål totalt i matchen

Tre av de fyra senaste matcherna mellan dessa två lag har resulterat i under 2.5 mål. Samtidigt har Napolis fyra av de fem senaste matcherna landat på under 2.5 mål. Man fick visserligen igång målskyttet rejält senast med 6-1 vinsten mot Sassuolo, men nu väntar betydligt tuffare motstånd. För Juventus del har samma sak inträffat i två av de fyra senaste. Vi tror på ytterligare en målsnål historia under söndagskvällen.

Juventus att vinna eller oavgjort

Napoli har inte hittat formen denna säsong och ligger på en 9 plats efter 26 omgångar. Nu möter man tabelltvåan Juventus som endast förlorat 3 matcher denna säsong. Två av förlusterna kom visserligen inom de fem senaste matcherna, varav en mot serieledarna Inter. Senaste mötet slutade 1-0 till Juventus och även om man haft det svårt mot Napoli på bortaplan tror vi på oavgjort eller Juventus vinst.

Vlahovic över 0.5 skott på mål

Den serbiske strikern snittar 1.73 skott på mål per 90 minuter, vilket är mest i ligan. Denna säsong har han hunnit med 15 mål hittills, vilket ger honom en andraplats i skytteligan. Minst ett skott på mål bör inte vara alltför svårt att få till för Juventus anfallare.

  • Under 2.5 mål totalt i matchen
  • Juventus att vinna eller oavgjort
  • Vlahovic över 0.5 skott på mål
  • = @ 4.10

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.