nya expekt Blogg

BETTINGBLOGGEN: Derbyhelg med Chelsea-Arsenal + mer

Bettingbloggen hos nya expekt är här och vilken helg att dra igång den med! Lördagen inleds på bästa tänkbara sätt med ett Merseyside-derby 13.30. Därefter väntar fem matcher med avspark 16.00 innan det är dags för Londonderby 18.30 mellan Chelsea - Arsenal.

Söndagen är inte sämre! 15.00 drar Stockholmsderbyt mellan Djurgårdens IF-Hammarby IF igång. Helgen avrundas med ett toppmöte i Serie A mellan AC Milan - Juventus 20.45. Vi erbjuder självklart odds på samtliga ovannämnda matcher.

I detta blogginlägg listar vi de Bet Builders vi tror på i helgens hetaste matcher. Läs mer nedan och ta del av kupongerna, eller bygg dina egna, i vår Bet Builder-funktion.

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

Liverpool - Everton | Lördag 13:30

Säsongens första Merseyside-derby! Lördagens Premier League kickar igång på bästa vis när Everton gästar Anfield. “The Toffees” har en tuff uppgift framför sig när stadsrivalerna Liverpool står för motståndet. Liverpool ligger på en fjärdeplats och har bara förlorat en match denna säsong medan Everton skrapat ihop två vinster sammanlagt.

Båda lagen har varit inblandade i målrika matcher. Liverpool har gjort tre eller fler mål i sju av åtta matcher denna säsong, medan Everton har över tre i sex av åtta matcher. Vidare är Everon högst xG (förväntade mål) i hela Premier League följt av Liverpool som ligger tvåa.

Över 2.5 mål i matchen blir därför den första byggstenen i matchens Bet Builder.

Everton snittar 1.63 gula kort per 90 minuter i ligan denna säsong (19 plats) och Liverpool 2.13 gula kort (14 plats). Trots det är ett derby alltid ett derby, oavsett tid på säsongen eller tabelläge. De senaste fem derbyna mellan lagen har snittat fem gula kort per match, vilket resulterar i över 4.5 kort i matchen som den andra byggstenen.

Avslutningsvis har Liverpool sett betydligt starkare ut i ligan hittills denna säsong trots att man kommer från en oavgjord (Brighton) och en förlust (Tottenham). Everton kommer visserligen från en 3-0 vinst mot Bournemouth men har inte övertygat tillräckligt inför mötet. Därför får den sista byggstenen bli Liverpool att vinna 3-vägshandicap, startar 0-1.

  • Över 2.5 mål i matchen
  • Över 4.5 kort i matchen
  • Liverpool att vinna, 3-vägshandicap, startar 0-1
  • = @ 3.30

TILL KUPONGEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Chelsea - Arsenal | Lördag 18:30

Återigen ett derby och därmed lite extra känslor. Chelsea snittar 3.25 gula kort per 90 minuter i ligan (3). Vidare är det en kvällsmatch vilket tenderar att innebära lite livligare matcher och fler kort. Här lägger vi därför över 4.5 kort i matchen.

Chelsea handskas med en hel del skador men Nicolas Jackson är fortsatt hel och bör starta högst upp i Chelseas elva. Den senegalesiska anfallaren har lyckats göra två mål på sju matcher men snittar 1.45 skott på mål per 90 minuter och har femte högst xG i ligan. Därför lägger vi Jackson över 0.5 skott på mål.

Arsenal är ett av två lag som fortfarande är obesegrade i Premier League denna säsong. Man slog regerande mästarna Manchester City senast och har sett övertygande ut i inledningen på säsongen. Efter att bara ha mäktat med en vinst på Stamford Bridge mellan 2008-2018 har man nu chansen att gå obesegrade borta mot Chelsea för femte matchen i rad. Arsenal att vinna blir sista spelet i Bet Buildern.

  • Arsenal att vinna
  • Över 4.5 kort i matchen
  • Nicolas Jackson över 0.5 skott på mål
  • = @ 6.50

TILL KUPONGEN

*Angivna odds kan komma att ändras

AC Milan - Juventus | | Söndag 20:45

Toppmöte i Serie A! Milan har imponerat i Serie A hittills denna säsong. Bortsett från CL-semifinalen mot Inter förra säsongen har man inte förlorat på hemmaplan sedan den 29 januari. Vidare har man fyra raka vinster i ryggen och har vunnit de två senaste ligamatcherna mot Juventus. Här blir spelet Milan att vinna.

De fyra senaste tävlingsmatcherna mellan lagen har resulterat i under 3 mål. Dessutom har båda lagens tre senaste matcher resulterat i under 3 mål. Spelet här blir därför under 2.5 mål i matchen.

Christian Pulisic anslöt till Milan från Chelsea i somras och har sedan dess etablerat sig i startelvan. Han startar i de flesta av Milans matcher och snittar över ett skott per match hittills denna säsong. Pulisic över 0.5 skott på mål blir Bet Builderns sista komponent.

  • Milan att vinna
  • Under 2.5 mål i matchen
  • Christian Pulisic över 0.5 skott på mål
  • = @ 8.00

TILL KUPONGEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Djurgården - Hammarby | Söndag 15:00

Söndagen bjuder på Stockholmsderby! Båda lagen är mer eller mindre borträknade från en topp tre plats, istället handlar det nu om att sluta fyra och bli bäst i huvudstaden. Hammarby får klara sig utan anfallaren Jusef Erabi (7 mål), som är borta resten av säsongen. Dessutom ser lagets bästa målskytt Viktor Djukanovic (9 mål) även han ut att missa derbyt på grund av skada.

För Djurgårdens del har man inte fått fram någon riktig målskytt denna säsong, där “självmål” från motståndarlaget ligger delad etta i interna skytteligan. Fyra av de fem senaste matcherna för Djurgården har resulterat i under 3 mål, detsamma gäller i två av de tre senaste för Hammarby. Här blir spelet därför under 2.5 mål i matchen.

Hammarby vann det senaste derbyt med 4-3 efter en märklig match med bland annat tre straffar totalt i matchen. Utöver det har de fyra derbyna innan dess slutat i två oavgjorda och två vinster till Djurgården. Lägg där till att samtliga Stockholmsderbyn hittills denna säsong har resulterat i vinst till hemmalaget. Djurgården kommer med två 1-0 vinster i ryggen medan Hammarby har två oavgjorda i ryggen (1-1, 2-2). Därför blir spelet Djurgården vinst eller oavgjort (dubbelchans 1X) i denna match.

Djurgården snittar 5.81 hörnor med sig och 3.81 mot sig denna säsong. Mot Varberg senast blev det visserligen 15 hörnor sammanlagt (10 till Djurgården), men då mot en utcheckad tabelljumbo som i och med förlusten åkte ur Allsvenskan. Utöver det är det Halmstad (8 hörnor) och AIK (7 hörnor). Samtidigt snittar Hammarby 5.23 hörnor med sig och 4.5 mot sig. De tre senaste har visserligen slutat i 12 eller fler hörnor, men då också mot ett utcheckat Varberg (10 för, 3 mot), ett Göteborg (2 för, 10 mot) som hoppas undvika nedflyttningskval och ett Häcken (3 för, 9 mot) i hopp om en guldstrid. Det senaste derbyt mellan lagen resulterade i 6 hörnor. Dessutom har samtliga Stockholmsderbyn (AIK, Djurgården, Hammarby) resulterat i under 9.5 hörnor denna säsong. Därför blir det här under 9.5 hörnor totalt.

  • Djurgårdens IF eller oavgjort (Dubbelchans)
  • Under 2.5 mål totalt
  • Under 9.5 hörnor totalt
  • = @ 5.10

TILL KUPONGEN

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.